Morate pažljivo pregledati svoj set preparata i odabrati one proizvode koji će vam pomoći da pripremite kosu za početak hladnog vremena. Ipak, gusta kosa počinje pravilnom ishranom.

Ali dobijanje potrebne doze vitamina i minerala iz obične hrane nije tako lako. Odnos između ishrane i jepote kose je najdirektniji. Nedostatak proteina ih čini krhkim i usporava rast. Nedostatak određenih vitamina lišava elastičnost i sjaj. Nedostatak važnih minerala može dovesti do stanjivanja pramenova. Sva manjkava stanja se odmah reflektuju na kosu i signaliziraju da ishranu treba hitno staviti pod kontrolu.

Ishrana treba da bude bogata prosom, gvožđem, cinkom, vitaminima B, L-cistein, svježom paprikom i zelenog čaja.

Dodatnu zaštitu kosi od negativnog uticaja spoljašnje sredine možete da obezbijedite ako kombinujete djelovanje vitamina na folikul dlake iznutra sa spoljašnjom njegom koristeći prirodne domaće šampone i losion. Izbjegavajte šampone i sredstva koji sadrže silikone, parabene i boje, a za obnavljanje pramenova dobri su preparati sa organskim ekstraktom klica graška, biotina, keratina i kofeina.

Kosa postaje gušća, glatkija, sjajna i jaka, što znači da je spremna da izdrži sve loše vremenske prilike, bilo da se radi o temperaturama ispod nule ili jakim vjetrovima. I sve to bez nepotrebnog stresa i težine, piše NovostiMagazin