Naslovnica Uslovi korištenja

Uslovi korištenja

Jezik web stranice: Hrvatski

Dobrodošli na web site Lifestyle.ba čiji je vlasnik DSO Promus Media Tuzla. DSO Promus Vam omogućava korištenje usluga i sadržaja ovog portala koje je podložno uslovima korištenja koje navodimo u nastavku. Korištenjem bilo kojeg dijela portala, smatra se da su korisnici upoznati s ovim uslovima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ovog portala, te da prihvataju koristiti sadržaj ovog portala na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

DSO Promus polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale i baze podataka). Zabranjeno je neovlašteno korištenje i preuzimanje sadržaja bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika. Sadržaj na portalu Lifestyle.ba zaštićen je u skladu sa Članom 3. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima BiH u korist Agencije DSO Promus Tuzla. Neovlaštenim korištenjem bilo kojeg sadržaja portala postupate protivno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima BiH i podliježete sankcijama.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Uredništvo portala zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave, ukoliko to ne podliježe Ugovoru o poslovnoj saradnji ovog portala i njegovih oglašivača.

Zaštita privatnosti

Uredništvo portala poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke o korisniku, uredništvo portala neće davati na uvid trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Uredništvo portala može prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene u toku korištenja portala, i samo ih koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao rad portala i njegove sadržaje. Uredništvo portala se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika. Zabranjuje se davanje bilo kakvih ličnih podataka na stranicama portala Lifestyle.ba svim maloljetnim osobama, bez ovlaštenja roditelja ili staratelja.

Pravila komentarisanja i stavovi autora

Komentari posjetitelja objavljeni na portalu Lifestyle.ba ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora koji nisu dio redakcije, također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih uslova i pravila komentarisanja. Portal Lifestyle.ba zadržava pravo da uklanja bilo koji komentar bez najave i objašnjenja.

Linkovi i oglašivači

Portal Lifestyle.ba se sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetilaca, te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje portala Lifestyle.ba koristite na vlastitu odgovornost i portal Lifestyle.ba se ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem sadržaja sa drugih portala, a putem linkova sa ovog portala. Portal Lifestyle.ba ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu objavljivanjem sadržaja koje prema Ugovoru o poslovnoj saradnji objavljujemo u ime naših oglašivača.

Izmjene uslova korištenja

Uredništvo portala zadržava pravo izmjene ovih uslova korištenja u bilo kom trenutku i neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama. Važećom verzijom uslova korištenja se smatra ona trenutno objavljena na stranicama portala Lifestyle.ba.