Kobasice su čest izbor za roštilj, no da bi ispale savršene, mekane i sočne iznutra s hrskavom i zapečenom koricom izvana, potrebno je slijediti nekoliko savjeta iskusnih kuhara i grill majstora.
Koje su kobasice najslasnije na roštilju – vječno je pitanje o kojem debatiraju svi oni koji su barem jednom radili roštilj.
Kuhari kažu da je najbolje za roštilj odabrati one malo pikantnije kobasice, no ako radite roštilj i za klince, zasigurno neće pogriješiti, ako odaberete roštiljke.
Ova kobasica namijenjena je pečenju na roštilju, kako joj i ime kaže. Brzo se priprema, a njen blago dimljeni okus svrstava je među omiljene kobasice.
No nije dovoljno imati savršene kobasice, da biste osvojili titulu pravog Grill&Chill majstora pečenja kobasica, potrebno je slijediti nekoliko majstorskih trikova:
- Kobasice samo prelijte kipućom vodom na nekoliko sekundi, a onda ih prebacite u hladnu vodu. Ovaj trik poboljšava teksturu mesa.
- Za savršeno hrskavu koricu, osušite kobasice prije nego li ih stavite na roštilj. Osušite ih pažljivo ubrusom i držite u hladnjaku.
- Kobasice prije pečenja moraju postići sobnu temperaturu. Izvadite ih iz hladnjaka sat vremena prije nego što ih planirate ispeći, tako neće pucati pri pečenju.
- Kobasice se peku na srednje jakoj vatri, kako ne izgorjele izvana, a iznutra ostale sirove. Od prejake vatre će kobasice popucati, a od preslabe će se „ ispuhati“ i to nekoliko minuta nakon što ih skinete s roštilja.
Izvor: www.vecernji.hr / Foto: Lifestyle.ba