Belmu Huseinefendić, finalisticu popularnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ iz prošle sezone pamtit ćemo po njenom raskošnom glasu ali i njenim transformacijama, a da je tek čekaju velike stvari dokazuje i to da je izbacila cover popularne pjesme“ Odakle sam ja“ koju u originalu izvode Coby i Rimski.

Cover je rađen u u ART Studiju Tuzla ARR, a cover je komponovao i producirao Anes Imamović. Za cover je snimljen i spot čiji jer režiser Sulejman Muratović, asistent svijetla je bio Jasmin Gazija dok asistent kamere je Begzad Mujić . Kako Belma ističe za ovaj cover se odlučila zato što je uvijek tragal aza nečim to nije toliko uobičajeno na ovim prostorima, uz odličan tim je prilagodila tu pjesmu, napravila nešto novo i te se nada da će cover svidjeti originalnim izvođačima.

Kako je Belma završila sa učešćem u Zvezdama Granda trebalo je mnogo vremena da se utisci slegnu, a kako ona ističe nije se jopš uspjela odmoriti

„Imali smo mnogo putovanja kako sa kolegama iz Grand produkcije, obilazaka drugih takmičara. Pored toga nastupala sam na mnogo humanitarnih koncerata, ali i festivala“ ističe Belma.

Pored nastupa u Bosni i Hercegovini, Belma je počela i da nastupa i van granica njene zemlje

„Pored Bosne i Hercegovine, nastupala sam u Austriji i Danskoj što mi stvarno predstavlja jedno odlično iskustvo i vjerujem da na tome neću stati“ dodaje.

Kada je riječ o planovima za budućnost Belma je jako optimistična i navodi da već ima planove za naredni period.

„Što se budućnosti tiče, prvo želim da ovaj cover prođe kod publike onako kako želim, a to je da bude prihvaćen jer mi je baš drag. Drugo nastaviti ću  raditi na zanimljivim fotografijama jer sam baš krenula sarađivati sa dobrim i kvalitetnim fotografima, ali isto tako tu je i pjesma.“

Nije nam htjela otkriti u kojoj fazi je izrada pjesme, ali navodi da sve želi polako da radi, jer ne želi da žuri kako bi ispalo baš onako kako ona to želi.

U nastavku poslušajte Belmin cover za pjesmu „Odakle sam ja“.

Lifestyle.ba