Mislimo da je ovo jedan od najboljih načina da napravite ukusan pileći paprikaš.

Recept je prilično jednostavan i što je najvažnije – ukusan!

Sastojci

  • 2 veće glavice crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 500 g pilećeg mesa
  • 1 paradajz
  • 2 paprike
  • 500 g krompira
  • so
  • začin
  • aleva paprika
  • biber
  • lovorov list
  • hladna zaprška(1 ravna kašika brašna, oko 50ml vode)

Priprema:

Propržiti luk, pa dodati šargarepu i instati oko 5 minuta, pa začiniti u dodati oko 100 ml vode. Dinstati dok voda ne ispari. Dodati meso i dinstati dok meso ne pobeli. iseckati paradajz i paprike i dodati, a zatim i krompie. Začiniti, pa naliti sa oko 800 ml vode i kuvati oko 40 minuta. Umutiti vodu i brašno i zapržiti, pa ostaviti da proključa, prenosi Krstarica.