SASTOJCI:

4 jaja

200 g šećera

100 ml jogurta

100 ml ulja

220 g brašna

1 prašak za pecivo

20  kakao praha

150 g kajsija iz kompota

100 g čokolade

150 g višanja

sladoled od vanilije

karamel

PRIPREMA:

U činiju sipajte bjelanca, kratko umutite pa postepeno dodajte šećer. Dodajte žumanca, jogurt i ulje i nastavite još malo mikserom da mutite. Sjedinite brašno i prašak za pecivo, pa dodajte u umućena jaja. Promiješajte i podijelite na dva dijela. U prvi dio dodajte kakao. Izmiksajte i sipajte u tepsiju veličine 20 x 30 cm, obloženu pekpapirom. Preko smjese rasporedite komadiće kajsija. U drugi dio smjese dodajte krupno rendanu čokoladu. Promiješajte i sipajte preko kajsija. Zatim višnje blago utisnite u smjesu. Pecite na 200 stepeni oko 25 do 30 minuta. Ostavite da se malo prohladi pa poslužite uz sladoled i karamel.