​YouTube je nedavno povećao broj, ali i frekvenciju prikaza reklama koje ne mogu da se preskoče.

YouTube je prošle nedjelje izdao zvaničan odgovor na Twitteru u kome je priznao situaciju i naveo da bi se novi “fenomen” od pet reklama mogao događati korisnicima YouTube-a kojima izlaze određeni formati reklama poznati kao “bumper ads”.

Kako je YouTube objasnio, ovi oglasi su kratki, obično traju oko šest sekundi i ne mogu se preskočiti.

Međutim, “fenomen” je izazvao bijes kod korisnika. Da li zahvaljujući tome, ili su sami shvatili da su pretjerali, iz YouTube-a stižu informacije da je taj eksperiment završen.

U saopštenju koje su tom prilikom objavili, naveli su da je YouTube fokusiran da pomogne brendovima da se povežu sa ciljnim grupama širom svijeta i da zbog toga uvijek traže nove načine kako da to urade. To je izrodilo pomenuti eksperiment koji je prikazivao veći broj uzastopnih reklama, kada bi korisnici pokrenuli duže video snimke.

Umjesto da se reklame prikazuju u više segmenata, one su prikazivane sve zajedno, čime su korisnici u ukupnom zbiru dobijali bolje korisničko iskustvo, jer je smanjen ili potpuno ukinut broj pauza izazvanih reklamama.

Ovaj “eksperiment” nije bio nikakava slučajnost, YouTube je ovu priliku iskoristio da dobije povratne informacije od svojih korisnika.

Očigledno je da žele da vidi do koje mjere mogu da trpaju reklame dok se ljudi ne pobune.

Da li će ovo postati standard u budućnosti, još nije jasno, ali uvijek to možemo da očekujemo.

Naravno, na kraju su naveli da korisnici koji uopšte ne žele da vide reklame, uvijek mogu da se pretplate na YouTube Premium, piše Telegraf.rs