Televizijska urednica, voditeljica i novinarka Ena Ameti pridružuje se najgledanijoj news televiziji N1, na kojoj će je gledatelji moći pratiti u različitim informativnim emisijama tokom sedmice.

Ameti je dugi niz godina radila kao urednica i voditeljica na Federalnoj televiziji, gdje se posebno profilirala kao uspješna voditeljica u emisijama dijaloškog karaktera.

Kaže kako odluku o novom profesionalnom koraku i prelasku na N1 nije donijela preko noći, te da je u konačnici veoma zadovoljna zbog poteza koji je napravila.

“Željela sam promjenu, a u ovom trenutku ne bih mogla zamisliti bolje mjesto za novi početak od N1 televizije. Od samog početka N1 se izdvojila od drugih medija pravovremenim, tačnim, provjerenim i brzim prenosom informacija do gledalaca televizije, ali i čitalaca portala N1”, rekla je Ena Ameti, novo televizijsko lice N1 koja ističe posebno zadovoljstvo zbog koraka ka regionalnom okviru televizijskog djelovanja.

“Regionalni karakter news programa za mene je zaista izazov i time veća odgovornost prema gledateljima. Poziv N1 došao je u trenutku kada sam bila spremna za novi korak i višu stepenicu na mom profesionalnom putu, kojem se jako radujem”, rekla je Ameti, piše N1.