Nagrađivani film “Švedsko srce moje majke” će od četvrtka, 3. februara igrati u kinima širom Bosne i Hercegovine u distribuciji Una filma.

“Švedsko srce moje majke” je film o majčinskoj ljubavi i prijateljstvu koje prevazilazi jezičke i kulturološke barijere, upoznavajući nas i sa najskrivenijim ljudskim osjećanjima koje, u ovom slučaju, neprekidno ispunjavaju samo ljubav i nada za boljem i ljepšem sutra.

Nakon bosanskohercegovačke premijere i specijalnih projekcija u Zenici i Kiseljaku, film će svoj život nastaviti u kinima, a publika u Bosni i Hercegovini sigurno neće ostati ravnodušna na svevremensku priču ispisanu perom nedavno preminulog bosanskohercegovačkog pisca Zilhada Ključanina u režiji Adisa Bakrača.

Producent filma je HEFT produkcija na čelu sa Almirom Šahinovićem, a glavne uloge ostvaruju Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, irina Dobnik, Armin Omerović, Aida Bukva i drugi.

Podsjećamo da je film “Švedsko srce moje majke” na 46. izdanju festivala Mojkovačke filmske jeseni osvojio dvije nagrade. Faketa Salihbegović-Avdagić je osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu, dok je Irina Dobnik osvojila specijalno priznanje za ulogu Ingrid, prijateljice glavne junakinje.