Adna Biber je na nedavno održanom izboru Miss BiH za Miss svijeta proglašena najljepšom djevojkom naše zemlje. Ova  prelijepa Sarajka predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na svjetskom izboru ljepote,  koji će biti održan 16. decembra u Portoriku.

Ko je Adna Biber?

-Pa sebe smatram jednom običnom djevojkom, sa normalnim životom, sa titulom ili bez nje,  ostala sam ista. Radim, upisala sam i fakultet, pa ćemo vidjeti kako će mi se posložiti kockice u  životu.

Šta si po zanimanju i čime se baviš? 

-Imam trenutno zvanje zubnog tehničara, u toj struci i radim. Imala sam želju da nastavim svoje  obrazovanje, pa sam upisala Fakultet političkih nauka u Sarajevu, odsjek Međunarodni odnosi i  diplomatija. Smatram da u životu uvijek trebamo sebi dati više mogućnosti i na taj način otvoriti  više puteva. Čovjek treba da napreduje i nadograđuje svoje znanje kroz čitav život i nikad da se  oslanja samo na jednu mogućnost. Koliko znaš, toliko vrijediš.

Koje tri riječi te najbolje opisuju? 

-Emotivna, strpljiva i uporna.

17. Septembar 2021. je datum koji ćete zasigurno pamtit cijeli život.  Čestitamo na lenti miss Bosne i Hercegovine koju ste osvojili u  konkurenciji 19 takmičarki. Jeste li vjerovali u pobjedu? 

-Taj datum ostat će urezan u sjećanju kao jedan od najsretnijih dana. Kao i svih 18  djevojaka, došla sam sa željom da pobijedim i to mi je naravno bio cilj. Nadala sam se i  priželjkivala da dobijem tu titulu. Sve djevojke su zaista divne, nijanse su odlučile ili sam pak ja  imala samo mrvicu više sreće.

Koji su razlozi tvog prijavljivanja na ovaj izbor ljepote?

-Od malena pratim Miss BiH za Miss svijeta i uvijek mi je bila želja da se i ja jednog dana  nađem na toj sceni. Tako da sam ove godine svojom prijavom odlučila da ostvarim svoj dječiji  san.

Kao pobjednica si dobila brojne nagrade, koja je njihova vrijednost?

-Da, dobila sam puno nagrada. Osim putovanja u Portoriko dobila sam umjetničko djelo galerije  Paleta Sarajevo, zatim je tu izrada modnih fotografija, izrada book-a, poklon od A la mode, Bross TC,  Shooter Bijeljina, Exclusive lingerie a tu su i putovanja kod nasih prijatelja koji su bili domaćini priprema a to su Garden City hotel&resort zatim Terme Ilidza i putovanje od agencije Golden  Tours Tuzla. Ukupna vrijednost nagrada je preko 43.000 KM.

Čime se baviš u slobodno vrijeme? 

-Imam jako malo slobodnog vremena i volim ga provoditi kvalitetno, uz društvo svojih najbližih,  šetnje, trening, pisanje, kuhanje. To je nešto što me ispunjava i pomaže da se opustim.

Slobodna ili zauzeta? Kako zamišljaš svog idealnog muškarca? 

-Imam momka, zauzeta sam. Pronašla sam u jednom muškarcu sve što sam željela: poštovanje,  sigurnost, podršku i ljubav. On je moj mir i idealan muškarac. Želim jednog dana osnovati  porodicu s njim.

Je li „mir u svijetu“ za tebe samo prazna fraza koja se veže za misice ili ima neki viši smisao? 

-“Mir u svijetu” je velika misija. Prvenstveno trebamo početi od sebe, to nam treba biti prvi korak  ka tom miru. Mijenjati sebe na bolje i s tim započeti taj veliki zadatak.

Podržavaju li tvoji bližnji tvoju prijavu na izbor ljepote? 

-Moji bližnji su mi velika podrška, prije svega zbog moje sreće. Ali razumiju i koliko značenje i  težinu ova titula nosi i ponosni su na mene.

Gdje se vidiš za 10 godina? 

-Za 10 godina planiram da imam osnovanu sretnu i zdravu porodicu, posao i mir.

Kakav je tvoj stav prema estetskim korekcijama? 

-Smatram da svako može raditi sa svojim tijelom šta želi ukoliko osjeti potrebu ili ima neki  kompleks kojeg se želi riješiti. Estetske korekcije su mi uredu, ali u granicama. Na sebi ne bih  ništa mijenjala, osjećam se dobro u svojoj koži.

Jesu li počele pripreme za takmičenje koje će se održati u Portoriku  16. decembra? 

-Pripreme lagano počinju. Zajedno sa direkcijom ću se potruditi da sve bude spremno na vrijeme.

Kakva su vaša očekivanja od Svjetskog takmičenja, nadate li se  kruni?

-Sve u životu što sam započela, počela sam s namjerom sa budem najbolja u tome. Pa tako i ovo  takmičenje. Trudit ću se da se plasiram što bolje. Voljela bih da osvojim krunu, ali ako ne  uspijem, nadam se da ću našoj državi donijeti barem neku od lenti.

Čega bi se odrekli zarad uspjeha i karijere? 

-Mislim da nije potrebno bilo kakvo odricanje zarad karijere. Sve se može uskladiti.

Kako njeguješ tijelo? 

-Uglavnom koristim sve proizvode na prirodnoj bazi, jer najbolje djeluju na moju kožu, i naravno  dosta vode za hidrataciju.

Koji je tvoj moto? 

-Što ti je suženo, desit će ti se.

Neki savjet za djevojke koje žele da se bave modelingom?

-Budite uporne i istrajte u svojim željama.