Kada se spoje znanje i kreativnost, rezultat uglavnom bude savršen. Svoje znanje i umijeće u pravljenju slatkiša, a sve kroz kreativnost, pokazala je i mlada Tuzlanka Azra Mušanović, koja se bavi izradom neobičnih slatkiša “Slatko ćoše”, koji su već osvojili srca mnogih.

Azra je studentica završne godine Medicinsko-laboratorijske dijagnostike na Medicinskom fakultetu u Tuzli, a kako kaže želeći nešto zaraditi za sebe, a ne zapostavljati fakultet, Azra je pokrenula svoj mali biznis pravljenja neobičnih slatkiša, koji se pokazao kao pun pogodak.

“Oduvijek sam više voljela slatku hranu i praviti razne deserte, pa sam pomislila kako bih tu ljubav prema slatkišima mogla pretvoriti u nešto korisno i zaraditi sebi džeparac. U decembru prošle godine odlučila sam započeti sa izradom neobičnih slatkiša za naše tržište. Mnogi misle da je lako pokrenuti tako nešto, a ustvari zahtijeva mnogo truda, rada i istraživanja. Pored smišljanja idealnih recepata, potrebno je nabaviti sav materijal neophodan za rad, opremu, aparate, ambalažu za pakovanje i još mnogo toga” – kaže Azra.

Sve ovo uspjela je uz podršku svoje porodice i prijatelja, koji su joj pomogli da njeni proizvodi dođu do što više “degustatora”, koji su, kako nam Azra kaže, izuzetno zadovoljni kako ukusom, tako i izgledom, zbog čega se brojni odlučuju da njene neobične slatkiše poklone svojim najdražima za neki bitan trenutak u životu.

“Svaki paket koji pravim je personaliziran, kupac može birati sve do najmanjeg detalja, a ja se trudim da svakoj njihovoj želji udovoljim, tako da na kraju dana imam sretne i zadovoljne kupce koji mi se ponovno javljaju za svaku posebnu prigodu u svom životu” – kazala je Azra.

Iako njen fakultet i posao izrade slatkiša nemaju posebnu poveznicu, Azra kaže da prema oba posla osjeća veliku ljubav, te da će po završetku studija i eventualnom pronalasku posla u struci i dalje pokušati održavati svoj mali biznis.

“U narednom periodu, kako mi vrijeme i fakultetske obaveze budu dozvoljavale, proširit ću asortiman sa novim ukusima već postojećih proizvoda, a možda i uvesti neke nove” – zaključuje Azra.

Svi zainteresovani, njene radove mogu pogledati na Facebook i Instagram profilima – piše portal Tuzlainfo.ba.