Jovana Balašević, kćerka preminulog kantautora Đorđa Balaševića, oglasila se na društvenim mrežama potresnom porukom.

Ona se riječima koje kidaju dušu oprostila od oca koji je jučer izgubio bitku sa koronavirusom u 67. godini.

“‘Mislio sam da ću večeras moći da se iskradem. Kakav divan dan! Svako lice koje vidim je jedno sjećanje. Možda sjećanje nije savršeno. Ponekad imam uspone i padove. Ali svi smo zajedno, a večeras ste moji. Prekršiću običaj i reći ću šta sam poželio dok sam gasio svijeću: Da vam život bude srećan kao što je moj bio. Da se jednog jutra probudite i kažete: NIŠTA VIŠE NE ŽELIM. 67 godina. Zar nisu prošle u trenu?’ Volim te tata, podario si mi naljepši mogući život, vidimo se u dvorištu”, napisala je Jovana, uz porodični snimak, a na kojem je Đorđe Balašević sa unukama.

Balašević je prije četiri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Imao je covid-19 i bio je u lošem stanju. Ljekari su poduzeli sve mjere liječenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Jučer popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usljed ranijih hroničnih zdravstvenih problema.

Ljekari su dva i po sata pokušavali da ga vrate u život. Nažalost, bezuspješno. Višesatni napori ljekara KCV, nažalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo jučer, tri mjeseca prije 68. rođendana.