Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa su predstavile novi proizvod, Visa Platinum debitnu karticu, kao i spot za kampanju koja će pratiti predstavljanje ove kartice javnosti.

Iznenađenje za predstavnike i predstavnice medija na press konferenciji je bio glumac u spotu koji nosi kampanju – Danis Tanović, najuspješniji režiser, scenarist i producent Jugoistočne Evrope.

O njegovom sudjelovanju u ovoj kampanji govorio je Amir Termiz, član Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH: „Kada smo razgovarali o konceptu spota za jedan ovakav proizvod, logičan slijed stvari je bio da odaberemo lice koje ima lični i poslovni uspjeh, kredibilitet, integritet, profesionalnost; ukratko neko koga će ljudi s lakoćom povezati sa svim ovim terminima i onim vrijednostima koje mi kao banka njegujemo, a kojih je Visa Platinum kartica zapravo cijeli skup. U tom trenutku je ime Danisa Tanovića došlo kao prirodan odabir“, rekao je Termiz.

Nakon premijerne projekcije spota, Tanović je o ovom iskustvu rekao da je bio vrlo obradovan pozivom i da mu se rado odazvao.

Proslavljeni režiser je rekao da je ovo suštinski nastavak saradnje s Intesa Sanpaolo Bankom i Intesa Sanpaolo Grupom, uz čiju je pomoć realizirao kratki film „Prtljag“ iz 2011. godine.

„Bio sam obradovan pozivom ove sjajne ekipe, a ideja da stanem ispred kamere je bila uzbudljiva i zabavna“, kazao je Danis Tanović, naglasivši: „Povremeno je potrebno izaći iz zone komfora da biste susreli nove izazove i zabavili se. Rad na spotu je bio upravo to – zabavno, odlično iskustvo, a siguran sam da će se to u onome što će gledaoci vidjeti i osjetiti“.