U Sarajevu se danas održava spektakularni događaj Red Bull Showrun koji će transformisati ulice glavnog grada u jedinstvenu pozornicu za automobilistički spektakl.

Red Bull Showrun će na ulice glavnog grada BiH dovesti pobjednički Red Bull Racing bolid, ali i druge zabavne sadržaje za mnogobrojne posjetioce i gledaoce.

Za volanom legendarnog Red Bull Racing Formula 1 bolid biće slavni britanski vozač David Coulthard.

Prateći program će obuhvatiti muzičke nastupe, kao i performanse poznatog njemačkog dvojca Red Bull Driftbrothers i majstora stunt vožnje na motoru Arasa Gibieza.

Glavni dio programa će početi u 14:00 sati, a očekuje se dolazak velikog broja ljubitelja adrenalina za koje Red Bull sprema bogat program i iznenađenja.

Centar zbivanja biće dionica između Zemaljskog muzeja BiH/Mašinske škole i Marijin Dvora.

Zbog velikog broja posjetilaca i izmijenjenog režima saobraćaja, svima koji dolaze savjetuje se upotreba gradskog i alternativnog prevoza, te korištenje parking prostora koji nisu u užoj zoni održavanja događaja.

U manjem broju sarajevskih ulica doći će do obustave saobraćaja, u periodu od 00:00 do 20:00 sati, a svi građani će biti preusmjereni na alternativne pravce. Saobraćaj će biti obustavljen u dijelu ulice Maršala Tita od raskrsnice Hiseta i Alipašina do raskrsnice ulica Maršala Tita i Vrbanja, te u dijelu ulice Zmaja od Bosne uključujući bočne ulice u užoj zoni održavanja događaja.

Realizaciju Red Bull Showrun Sarajevo podržali su, između ostalih, Ministarstvo saobraćaja KS, Ministarstva kulture i sporta KS i Turističke zajednice KS.