Češki proizvođač automobila je razvio novu uslugu koja je namjenjena olakšavanju parkiranja u raznim evropskim zemljama. Pay to Park korisnicima omogućava korišćenje aplikacije proizvođača automobila ili infotainment sistema vozila za prikaz opcija parkiranja, pregled troškova i praktično plaćanje.

Nakon uspješne pilot faze u Švajcarskoj, usluga je sada dostupna i u Njemačkoj, Austriji, Belgiji, Danskoj, Finskoj i Norveškoj. Prema Škodi, uskoro će uslijediti još osam zemalja – Francuska, Mađarska, Island, Italija, Holandija, Slovenija, Španija i Švedska, prije nego što usluga bude uvedena u drugim evropskim zemljama 2023., piše Revija HAK.

Kupci mogu da koriste Pay to Park putem aplikacije MySkoda na svom pametnom telefonu ili putem trenutnih Amundsen i Columbus infotainment sistema.

Aplikacija u automobilu sada je dostupna za serije modela Fabia, Kamiq, Scala, Octavia, Karoq, Superb i Kodiaq. Preduslov za korišćenje usluge je aktivan Škoda Connect račun i aktiviran daljinski pristup vozilu, navodi se u saopštenju proizvođača automobila. Čim se podaci o plaćanju sačuvaju u aplikaciji i usluga se aktivira, može se odmah koristiti i na infotainment sistemu te prikazuje parking mjesta na kojima možete platiti online.

Kada stigne na parking, vozač tada može da odabere vrijeme parkiranja i po potrebi ga produži putem aplikacije. Plaćanje se vrši online na kraju procesa parkiranja, prenosi “AutoBlog”.