Muški šarm je nešto što je vrlo teško opisati riječima, ali često tom skrivenom seksepilu doprinose sitnice koje muškarca čine posebnim i jednostavno neodoljivim.

1. Ima stomačić

Čak dvije trećine ispitanih žena u jednoj anketi potvrdilo je da popularne “pločice” na stomaku nisu toliko seksi koliko se o tome priča. Naime, žene su izjavile da im je draže da vide prirodni stomačić koji opisuje “normalnog” frajera koji nije opsjednut ogledalom, dizanjem tegova i proteinima. Čini se da umjerenost uvijek pali.

2. Kasni s brijanjem

Mlada brada stara svega dan, pravi je mamac za pripadnice ljepšeg pola. Nije riječ o bradi kao takvoj već u pomalo buntovničkom i vrlo ležernom izgledu muškarca koji uz odgovarajuću odjeću i pomalo “frajerski” stav jednostavno vrišti seksepilom.

3. Znakovi starenja

Anketa je takođe potvrdila da žene prosjedu kosu doživljavaju kao vrlo seksi. Iako danas sve više muškaraca poseže za bojom za kosu kako bi prikrili prve znake starenja, žene će radije odabrati prosjedog muškarca nego vještački izgled koji ne može da prođe neprimjećen… Isto važi i za seksi ćelavce koji šišanjem na milimetar ili nulu mogu da izgledaju neodoljivo, piše Zadovoljna.