Netflix je otkrio da popularna naučno-fantastična horor serija “Stranger Things” obara rekorde gledanosti te da je posljednja sezona najgledanija u 83 zemlje svijeta.

Obožavatelji serije čekali su više od dvije godine na posljednju sezonu, pa ne čudi da su mnogi nestrpljivo odbrojavali dane do petka, 27. maja kako bi pregledali nove epizode.

Od objave posljednje sezone, “Stranger Things 4 – Volume 1” ne samo da je “progurao” klasičnu pjesmu iz 1985. “Running Up That Hill” sve do vrha iTunes ljestvica, već je i oborio neke rekorde gledanosti, čak i prestigavši još jedan popularni Netflix hit u utrci za najviše broj sati gledanja.

U martu, nakon izlaska druge sezone Bridgertona broj sati gledanja serije dosegao je 193 miliona.

Međutim, Netflix je otkrio da je “Stranger Things – Volume 1” do sada je pregledan 286,79 miliona sati.

Produkcijska kuća i platforma za streaming također su napomenuli da je sezona bila prva koja je dosegla broj jedan u nevjerovatne 83 zemlje.

U sve 93 zemlje koje Netflix prati, posljednja sezona je ušla među 10 najboljih.

Netflix će zasigurno radosno dočekati uspjeh Stranger Thingsa nakon što je kompanija pretrpjela značajan “udarac” u aprilu kada je u samo 24 sata izgubila 50 milijardi dolara nakon što su prijavili prvi gubitak pretplatnika u 10 godina.

Veći gubici čak su prijavljeni kao očekivani u drugom tromjesečju godine.

Prvi dio četvrte sezone serije koja obara rekorde trenutno je dostupan za gledanje na Netflixu, a obožavatelji će na drugi dio morati pričekati do 1. jula.

Izvor: Klix.ba