U Novom Sadu bit će predstavljena antologija ljubavne poezije Đorđa Balaševića i premijerno emitovana njegova do sada nepoznata pjesma.

Pjesma će biti premijerno emitovana u ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, ispred broja 33, u kući u kojoj je kantautor nekada živio.

Njegova kćerka Jelena navela je da je pripremljen poseban audio-vizuelni program, a uz tamburaše članovi njegove porodice ispričati će svoje trenutke s Panonskim mornarem.

“Ne zabavno, ili ne smješno, ili ne nešto što bi ljudi voljeli čuti zbog toga što je Đole definitivno najbolji otac na svijetu i svaku priču koja je primjer drugim očevima i drugoj djeci bit će mi drago da ispričam”, naglašava.Cijeli region čeka ove stihove, a bit će ih i više, jer u novoj knjizi su i neobjavljene pjesme i prepiska supružnika.

“Ta senzibilnost i ono što se može uvijek iščitati u dvije riječi “dodir svile”, što je i prikaz svojevrsne antologije ljubavne poezije priređena za to veče, jeste sva ona posebnost, ljudskosti i umjetnosti koja se decenijama njegovala u ovoj kući”, naglašava supruga kantautora Olivera Balašević.