Kako bi odgovorila na potrebe potrošača, prehrambena kompanija Nestlé je uvođenjem Halal standarda proširila standardizaciju procesa proizvodnje supa i dijela MAGGI portfolija koji se proizvodi u fabrici u Surčinu.

Halal certifikovana hrana je ona koja je pripremljena, obrađena, transportirana i uskladištena u skladu s islamskim prehrambenim smjernicama.

Certificirani proizvodi ne smiju sadržavati sastojke dobivene od svinjetine (npr. mast i želatina).

Zbog toga se provjeravaju sirovine, ali i proizvodni procesi.

Ključno mjesto u poslovnoj politici kompanije Nestlé zauzimaju upravo principi osiguravanja visokog nivoa kvalitete proizvoda, kao higijenske ispravnosti u proizvodnji, a Halal standard je samo potvrda toga. Naše bistre supe, supe sa knedlama i krem supe, kao i ostatak Halal certifikovanog MAGGI portfolija koji se proizvodi u fabrici u Surčinu zadovoljili su visoke Halal standarde, a implementacija Halal oznake na ambalaži je u toku. Spisak Halal certificiranih proizvoda kupci mogu pronaći i na aplikaciji Halal Bazar, kao i internet stranici www.halal.ba“, objasnila je Renata Matusinović, izvršna direktorica kategorije hrane za tržište Jugoistočne Evrope i dugogodišnja članica Nestlé upravljačkog tima.

Prve MAGGI formule razvijene su još 1863. godine, vođene idejom ukusne i raznovrsne ishrane.

Osim toga, MAGGI proizvodi osmišljeni su kako bi olakšali kuhanje i omogućili uživanje u svakom zalogaju.  MAGGI supe certificirane prema Halal standardu, savršen su odabir za početak svakog obroka.

Dobre su za sve članove porodice, od najmlađih do najstarijih, a njihova glavna prednost su pažljivo birani sastojci, te brza i laka priprema.