Josipa Lisac je umjetnica, koja je svojim trudom, radom i uspjehom znatno doprinijela muzičkoj kulturi cijele regije, za što joj je Upravni odbor najprestižnije muzičke nagrade u Hrvatskoj- Porin, dodijelio nagradu za životno djelo

Diva hrvatske muzičke scene Josipa Lisac nastupit će u petak, 29. 04.2022. s početkom u 21 sat u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

„Pola kapaciteta BKC-a je već rasprodano u prvim danima. Ostalo je još ulaznica za galeriju i VIP“, priopćili su iz agencije PRimera, dodavši kako se ulaznice mogu kupiti online preko KupiKartu.ba, kao i na svim prodajnim mjestima KupiKartu.ba

Josipa Lisac je umjetnica, koja je svojim trudom, radom i uspjehom znatno doprinijela muzičkoj kulturi cijele regije, za što joj je Upravni odbor najprestižnije muzičke nagrade u Hrvatskoj- Porin, dodijelio nagradu za životno djelo.

U svojoj karijeri, dugoj preko pet decenija, postala je prepoznatljiva po mnogim hitovima, poput „Magla“, „Hir, hir, hir“, „ Gdje Dunav ljubi nebo“, „Danas sam luda“ i brojnim drugim.

Fascinira da je i dalje koncertno i diskografski aktivna, a publiku će uskoro obradovati i novim singlom na kojemu upravo radi.

Prije Sarajeva, Josipa će nastupiti u Koprivnici (08.04.), dok će nakon Sarajeva, koncertne aktivnosti nastaviti u Beogradu (14.05.), Zagrebu (01.06.), Banja Luci (07.07.), Šibeniku (09.08.) i Međugorju (19.08.).