U Bosni i Hercegovini je sve popularniji trend prodaje korištene garderobe putem interneta.

Fashion Trampa je platforma koja ima veliki broj fanova i korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine, zaljubljenika u vintage modu, a koja pruža svojim korisnicima jedinstveno iskustvo prodaje, kupovine i razmjene korištene ili nove garderobe.

Na ovoj platformi možete naći rijetke vintage i „high-end“ dizajnerske komade po super cijenama,  te pronaći inspiraciju za svoje modne kombinacije.

Nakon što izvršite registraciju na vrlo jednostavan način, možete postaviti svoj shop i dodati prve artikle potpuno besplatno. Odjevni komadi se mogu pretraživati po kategorijama i filterima, pa tako možete pretraživati po bojama, omiljenim brendovima, veličinama i sl.

Fashion Trampa ima za cilj  da promoviše samoodrživu modu i  prodaju odjeće izrađene od održivih materijala, a što je jedan korak naprijed u očuvanju ekologije u BiH.

Cilj je probuditi svijest i ukazati na negativne strane modne industrije, odnosno na činjenicu da je modna industrija jedan od najvećih zagađivača ekologije. Korisnici ove platforme vjeruju da kupovina polovne odjeće ne treba biti „tabu“ tema, posebno ako se radi o kvalitetnim odjevnim komadima, koji imaju duži vijek trajanja.

FashionTrampa također podržava mlade bh. dizajnere koji se bave izradom unikatnih „handmade“ odjevnih komada, a koje mogu prezentirati i prodati na ovoj platformi.

Ako ste spremni za pospremanje svog ormara i želite zaraditi dodatni novac ova platforma je idealno mjesto za vas, a uz to možete pronaći i unikatne modne komade.