Često se dešava da žena ne može da pronađe idealnog partnera sa kojim bi ušla u dužu vezu ili brak. Mnogi od njih jednostavno samo žele seks za jednu noć. U takvim slučajevima je moguće da se žena odluči na vezu sa već zauzetim muškarcem.

 

Zašto su nekima toliko privlačne zauzete žene ili muškarci? U današnjem svijetu, gdje smo svi preokupirani brojnim obavezana, mnogi traže samo zabavu i povremeno “druženje” u krevetu. Na taj način oni žele da zadovolje svoje prirodne potrebe bez stvaranja nekih dubljih veza i obaveza prema partneru.

 

Možda to zvuči čudno, ali neki muškarci zaista preferiraju ovakve odnose bez emocionalne povezanosti, a još ih više uzbuđuje i diže im ego kada je žena s drugim muškarcem. Osim muškaraca, postoje i žene koje preferiraju i traže oženjene muškarce iz istog razloga – seks bez obaveza i podizanje samopouzdanja.

 

Slobodne ljude koji traže ovakvu vrstu “zabave” privlači – stabilnost, pouzdanost i odanost.

 

Istraživanja pokazuju da je brak za većinu muškaraca i žena životni cilj. Ukoliko žena ne može da pronađe idealnog partnera, ona pažnju može da usmjeri na nekog muškarca koji je oženjen. U njemu ona pronalazi ideal, muškarca sa kojim bi možda nekada ta veza mogla da preraste u nešto više, pa da joj on umjesto ljubavnika postane muž, prenosi Prva.

 

S druge strane, slično je i kod muškaraca. Oni koji su doživjeli krah u prethodnoj vezi u u udatoj ženi pronalaze stablinost i odanost. Muškarci su po prirodi lovci, pa im je često izazov da imaju nešto što je neko drugi već osvojio.

 

Afere nisu dobar izbor ni za muškarce, kao ni za žene. Većina ljudi iz njih izađe povrijeđene. Čak i ako ta osoba napusti svog supružnika zbog vas mala je vjerovatnoća da će u vašoj vezi vladati povjerenje. Uvijek će postojati ona trunka sumnje da se i vama može desiti isto što i onom prije vas.

 

Afera je nešto što se može desiti u svakom braku. Vjerovanje da je to nemoguće je obmanjivanje samog sebe. Ukoliko do toga dođe, potrebno je razmisliti hladne glave. Ako vam je stalo da sačuvate brak, fokusirajte se na njega, na jačanje ljubavi, povjerenja i odanosti.

 

Dajte prednost svojoj bračnoj vezi iznad svega i pokušajte da joj se posvetite svakog dana. Pokažite jedno drugom naklonost, vjernost i intimnost. Ipak, ako se afera ponovo desi to je možda znak da je vrijeme da svako krene svojim putem.