Bore predstavljaju veliki problem ženama, a najbolji način da ih se riješite, nalazi se upravo u vašoj kuhinji.

Postoji nekoliko načina koji vam mogu pomoći da podmladite vaše lice, bez kupovine skupih preparata.

Smjesa od bjelanaca

Odvojte bjelance od žumanca i ulupajte kremu od bijelog dijela jajeta. Pjenasti krem nanesite na lice, uz pomoć prstiju. Smjesu držite na licu najmanje pola sata, a ukoliko vam je prijatno, s maskom možete i prespavati. Ujutro, kožu isperite hladnom vodom i primjetićete da je ona mekša, nežnija i zategnutija.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je jedno od najvažnijih namirnica naše ishrane. Prokuvajte šest do osam šolja vode i sipajte u veliku činiju. S peškirom na glavi “parite” kožu 15 minuta. Zatim, nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja i nežno umasirajte u kožu lica, a posebnu pažnju obratite na predjele gdje se stvaraju bore (oči, čelo, koža oko usana…). Maslinovo ulje probiće u dublje slojeve kože i tako će umanjiti nastanak bora.

Krastavci

Krastavci su prepuni silicijuma, prethodnika kolagena pa je stoga odličan saveznik u borbi protiv bora. Izrendajte jedan veliki svježi krastavac i procijedite ga. Natapkajte vatu sokom od krastavca i nanesite na lice. Ostavite da djeluje pola sata, a zatim kožu dobro isperite vodom. Ponavljajte postupak svaki dan, a za nekoliko dana, biće vidljivi i prvi rezultati, prenose novosti.rs.