Ljeto je idealno vrijeme za lagana jela, naročito ona koja sadrže povrće. Jedno od njih je i popularni sataraš, u nastavku vam donosimo recept:

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • po potrebi ulje
  • 1 vezica mladog crnog luka
  • 4 paprike
  • 1 kg paradajza
  • 200 g pilećeg filea
  • po ukusu so
  • po ukusu biber
  • po ukusu suhi biljni začin
  • 1 kašičica šećera
  • 2 čehna bijelog luka
  • 4 jajeta

Priprema

Na zagrijanom ulju upržiti sitno sjeckan crni luk, dodati sitno sjeckano meso, miješati i dolivati pomalo vode, pa prodinstati dok meso ne omekša. Zatim, dodati isjeckanu papriku, sjeckan mladi crni luk, posoliti i pobiberiti po ukusu. Umiješati sjeckan paradajz, suhi začin i izmiješati. Krčkati na laganoj vatri. Pri kraju dodati šećer, umućena jaja, sitno sjeckan bijeli luk i upržiti dok se jaja ne sjedine sa ostalim sastojcima.