Ljeto sa sobom donosi sezonsko povrće, ali i svježe salate. Mladi luk, zelena salata, paradajz i krastavci neizbiježan su dio svake trpeze. Za današnji ručak pripremite ukusnu salatu s tunom, koja ne iziskuje mnogo vremena za pripremu.

Većina ljudi navikla je jesti salate kao dodatak jelu, a pripremaju ih na klasičan način, tako što isjeckaju i začine povrće. Međutim, uz male promjene moguće je napraviti ukusnu salatu koja može zamijeniti obrok.

Potrebni sastojci:

  • dvije konzerve tune
  • jedan krastavac
  • tri kašike sjeckanog kopra
  • 500 ml kiselog vrhnja
  • jedan celer
  • tri mlada luka
  • nekoliko listova zelene salate
  • so i biber
  • kukuruz

Ukusnu ljetnu salatu napravit ćete brzo, a prvo što je potrebno jeste da očistite i operete povrće. Krastavac isjeckajte na kockice, nešto sitnije isjeckajte luk i salatu, a kopar što je sitnije moguće.

Potom povrće stavite u posudu, a onda dodajte i tunu. Dodajte so i biber te sve dobro pomiješajte i na kraju salatu prelijte kiselim vrhnjem.