Ljeto sa sobom donosi sezonsko povrće, ali i svježe salate. Mladi luk, zelena salata, paradajz i krastavci neizbiježan su dio svake trpeze. Za današnji ručak pripremite ukusnu salatu s tunom, koja ne iziskuje mnogo vremena za pripremu.
Većina ljudi navikla je jesti salate kao dodatak jelu, a pripremaju ih na klasičan način, tako što isjeckaju i začine povrće. Međutim, uz male promjene moguće je napraviti ukusnu salatu koja može zamijeniti obrok.
Potrebni sastojci:
- dvije konzerve tune
- jedan krastavac
- tri kašike sjeckanog kopra
- 500 ml kiselog vrhnja
- jedan celer
- tri mlada luka
- nekoliko listova zelene salate
- so i biber
- kukuruz
Ukusnu ljetnu salatu napravit ćete brzo, a prvo što je potrebno jeste da očistite i operete povrće. Krastavac isjeckajte na kockice, nešto sitnije isjeckajte luk i salatu, a kopar što je sitnije moguće.
Potom povrće stavite u posudu, a onda dodajte i tunu. Dodajte so i biber te sve dobro pomiješajte i na kraju salatu prelijte kiselim vrhnjem.