Zvijezda “Moderne porodice” Sofia Vergara na vrhu je Forbsove liste najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su bioskopi zapali u krizu.

Vergara, koja je trenutno sutkinja u emisiji “Amerika ima talenat”, zaradila je nevjerovatnih 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci u plati i angažmanima. Prošle godine je bila na drugom mjestu.

Kolumbijka je zarađivala je 500 hiljada dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emijem nagrađene “Moderne porodice” koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine, prenosi Hina.

View this post on Instagram

Preshoot night @agt 💜💜💜 Its the finale!!!!

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Forbs je procijenio da će zaraditi “barem 10 miliona dolara po sezoni” za “AGT”, jednu od najpopularnijih takmičarskih emisija u SAD-u.

Pandemija koronavirusa paralizovala je Holivud, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje bioskopa, te je snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odloženo.

Oskarovka Anđelina Džoli na drugom je mjestu Forbsove liste s 35 miliona dolara.

Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili striming servisima nalaze se na vrhu liste.

Zvijezda serije “Wonder Woman” Gal Gadot nalazi se na trećem mjestu s 31 milionom dolara, no dio novca je zaradila u Netfliksovom filmu “Red Notice”.

Na osmom mjestu s 19 miliona dolara nalazi se Elen Pompeo, a Elizabet Mos na devetom je mjestu s 16 miliona dolara.

Još jedna dobitnica Oskara, Vajola Dejvis, prvi put se pojavila na top 10 listi.

Ukupno je 10 najplaćenijih glumica u svijetu 2020. godine zaradilo 254 miliona dolara u 12 mjeseci.

Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više – gotovo 550 miliona dolara – u istom periodu. Tu listu je prošlog mjeseca predvodio Dvejn “The Rock” Džonson sa 87.5 miiona dolara.