Toplo i mirisno jelo koje se brzo sprema

Većina ljudi se naviklo na to da jedu sirove sendviče, koji se brzo prave i brzo jedu, ali ako izdvojite samo još desetak minuta za pečenje, možete sebi napraviti pravu poslasticu. Nakon što ga jednom probate, sigurno ćete ga praviti opet.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 3 parčeta hljeba
  • 4 kašičice pavlake
  • 2 kašičice senfa
  • 9 listova pečenice
  • 100 g sira
  • 7-8 crnih maslina
  • malo origana za posipanje

Priprema:

Umutite jaje i sa svih strana uvaljajte svaku krišku hljeba.

U zdjeli izmiješajte pavlaku, senf i namažite svaku krišku. Zatim stavite pečenicu, rendani sir, pospite origanom i stavite na pleh sa papirom za pečenje. Sendviče pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta dok ne porumene.