Toplo i mirisno jelo koje se brzo sprema
Većina ljudi se naviklo na to da jedu sirove sendviče, koji se brzo prave i brzo jedu, ali ako izdvojite samo još desetak minuta za pečenje, možete sebi napraviti pravu poslasticu. Nakon što ga jednom probate, sigurno ćete ga praviti opet.
Sastojci:
- 1 jaje
- 3 parčeta hljeba
- 4 kašičice pavlake
- 2 kašičice senfa
- 9 listova pečenice
- 100 g sira
- 7-8 crnih maslina
- malo origana za posipanje
Priprema:
Umutite jaje i sa svih strana uvaljajte svaku krišku hljeba.
U zdjeli izmiješajte pavlaku, senf i namažite svaku krišku. Zatim stavite pečenicu, rendani sir, pospite origanom i stavite na pleh sa papirom za pečenje. Sendviče pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta dok ne porumene.




