Jednostavna salata od nekoliko osnovnih sastojaka može imati snažan uticaj na zdravlje crijeva, posebno ako se konzumira uzastopno tri dana, umjesto večere. Riječ je o prirodnoj kombinaciji bogatoj vlaknima, vitaminima i antioksidansima, koja podstiče varenje, eliminiše nadutost i pomaže pri regulisanju tjelesne težine.
Preporuke za upotrebu:
Salatu je potrebno jesti tri dana zaredom
Idealno ju je konzumirati uveče, umjesto večere
Tokom dana izbjegavati prejedanje i industrijske slatkiše
Piti najmanje dvije litre vode dnevno
Sastojci:
1 glavica kupusa
2 cvekle
2 mrkve
Sok od 1 limuna
5 kašika maslinovog ulja
Svježi začini po izboru (peršun, celer)
Priprema:
Narendajte kupus, cveklu i mrkvu. Dodajte začine po želji. Povrće dobro izmiješajte, ocijedite višak tečnosti, a zatim prelijte sokom od limuna i maslinovim uljem. Važno je da se salata ne soli.
Efekti:
Ova kombinacija podstiče čišćenje organizma, eliminiše višak masnoća i ostatke iz crijeva, smanjuje nadutost i doprinosi osjećaju lakoće. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, vitamina i pektina, salata doprinosi boljoj probavi i jača energiju.
Ako vam prija, možete je nastaviti konzumirati i nakon početna tri dana, ali je preporučljivo da nakon sedam dana napravite pauzu.




