Ako ste tokom zime uživali u masnijoj hrani i izbjegavali svježe namirnice, pravo je vrijeme za detoks! Ova jednostavna i hranjiva salata od cvekle pomoći će vam da obnovite energiju i poboljšate probavu.

Sastojci:

1 srednja svježa cvekla
2 svježe mrkve
4 čena bijelog luka (sitno sjeckana)
Manja šaka svježe rukole (sitno sjeckana)
Sok od pola limuna
Malo morske soli
Malo djevičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Operite cveklu, mrkvu i rukolu. Polovinu cvekle i mrkve ogulite.
Izrendajte cveklu i mrkvu, dodajte sitno sjeckani bijeli luk i rukolu.
Iscijedite limunov sok, dodajte morsku so i maslinovo ulje.
Dobro promiješajte – primijetićete da mrkva tamni zbog cvekle, što je sasvim normalno.
Poslužite svježe, uz glavno jelo poput pastrmke na žaru ili dinstanog mesa.

Ova salata je idealan način da očistite organizam, poboljšate probavu i uživate u zdravom, ukusnom obroku.