Jednostavna salata od nekoliko osnovnih sastojaka može imati snažan uticaj na zdravlje crijeva, posebno ako se konzumira uzastopno tri dana, umjesto večere. Riječ je o prirodnoj kombinaciji bogatoj vlaknima, vitaminima i antioksidansima, koja podstiče varenje, eliminiše nadutost i pomaže pri regulisanju tjelesne težine.

Preporuke za upotrebu:

Salatu je potrebno jesti tri dana zaredom

Idealno ju je konzumirati uveče, umjesto večere

Tokom dana izbjegavati prejedanje i industrijske slatkiše

Piti najmanje dvije litre vode dnevno

Sastojci:

1 glavica kupusa

2 cvekle

2 mrkve

Sok od 1 limuna

5 kašika maslinovog ulja

Svježi začini po izboru (peršun, celer)

Priprema:
Narendajte kupus, cveklu i mrkvu. Dodajte začine po želji. Povrće dobro izmiješajte, ocijedite višak tečnosti, a zatim prelijte sokom od limuna i maslinovim uljem. Važno je da se salata ne soli.

Efekti:
Ova kombinacija podstiče čišćenje organizma, eliminiše višak masnoća i ostatke iz crijeva, smanjuje nadutost i doprinosi osjećaju lakoće. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, vitamina i pektina, salata doprinosi boljoj probavi i jača energiju.

Ako vam prija, možete je nastaviti konzumirati i nakon početna tri dana, ali je preporučljivo da nakon sedam dana napravite pauzu.