Kombinacija piletine, svježeg povrća i aromatičnih začina čini ovaj obrok savršenim izborom za zdrav i ukusan ručak. Dodajte jednostavan prilog od riže i dobićete kompletan obrok bogat bojama, ukusima i teksturama.
Sastojci:
600 g pilećeg bijelog mesa
3 mrkve
1 zelena tikvica
1 mladi luk
1 paprika
500 g šampinjona
2 kašike ulja
2 kašičice začina C (ili vegete)
1 kašičica bibera
1 kašičica aleve ljute paprike
1 dcl soja sosa
Za prilog:
200 g riže
1 kašičica soli
svježi peršun za dekoraciju
Priprema:
Piletinu isjeći na trake i pržiti desetak minuta na ulju. Dodati isjeckanu mrkvu, luk, tikvicu i papriku, pa sve dinstati zajedno. Dodati šampinjone, naliti 1 dcl vode i krčkati oko sat vremena. Pred kraj dodati začine i soja sos, sve dobro promiješati i dinstati još pet minuta.
U međuvremenu skuhati rižu sa malo soli. Servirati tako da se riža oblikuje pomoću šoljice, a piletina i povrće posluže okolo. Ukrasiti peršunom.
Recept preuzet sa stranice “Mystic Cakes”.