Kombinacija piletine, svježeg povrća i aromatičnih začina čini ovaj obrok savršenim izborom za zdrav i ukusan ručak. Dodajte jednostavan prilog od riže i dobićete kompletan obrok bogat bojama, ukusima i teksturama.

Sastojci:

600 g pilećeg bijelog mesa

3 mrkve

1 zelena tikvica

1 mladi luk

1 paprika

500 g šampinjona

2 kašike ulja

2 kašičice začina C (ili vegete)

1 kašičica bibera

1 kašičica aleve ljute paprike

1 dcl soja sosa

Za prilog:

200 g riže

1 kašičica soli

svježi peršun za dekoraciju

Priprema:
Piletinu isjeći na trake i pržiti desetak minuta na ulju. Dodati isjeckanu mrkvu, luk, tikvicu i papriku, pa sve dinstati zajedno. Dodati šampinjone, naliti 1 dcl vode i krčkati oko sat vremena. Pred kraj dodati začine i soja sos, sve dobro promiješati i dinstati još pet minuta.

U međuvremenu skuhati rižu sa malo soli. Servirati tako da se riža oblikuje pomoću šoljice, a piletina i povrće posluže okolo. Ukrasiti peršunom.

Recept preuzet sa stranice “Mystic Cakes”.