Ako tražite jednostavan recept za kiflice koje su mekane i ukusne, ovaj recept sa svježim sirom je savršen izbor! Nema potrebe za dugim čekanjem – tijesto se brzo priprema, a rezultat su predivno mekane kiflice.
Sastojci:
- 250 g glatkog pšeničnog brašna
- 125 g svježeg kremastog sira (može i ricotta ili skuta)
- 1 jaje
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml mlijeka
- 3 kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- Sjemenke za posipanje (susam, mak, suncokret)
Priprema:
- U dublju zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte so i promiješajte.
- Dodajte svježi sir i sve dobro sjedinite.
- U drugoj zdjelici odvojite bjelance od žumanca (žumance sačuvajte za premaz).
- Bjelance izmiješajte s mlijekom i maslinovim uljem pa dodajte u smjesu s brašnom i sirom.
- Umijesite mekano i glatko tijesto, dodajući malo brašna ako se lijepi.
- Razvaljajte tijesto u krug promjera 35-40 cm i izrežite ga na 16 trokuta.
- Svaki trokut zarolajte od šireg dijela prema užem i složite na pleh obložen papirom za pečenje.
- Premažite žumancem i pospite sjemenkama po želji.
- Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta, dok kiflice ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ove kiflice su savršene za doručak, užinu ili kao slani dodatak uz omiljeni namaz ili jogurt.