Ako vam se bliži dječji rođendan i ne znate kakvu bi poslasticu napravili, isprobajte ovaj recept za preukusnu tortu s bijelom čokoladom i jagodama i oduševite slavljenika i goste.

Sastojci:

6 komada žumanjaka

250 g šećera

250 g jagoda

750 ml slatkog vrhnja

250 g bijele čokolade

Priprema:

Izmiksajte žumanjke i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavite je da se kuva na pari.

Miješajte dok ne postane kremasto.

Maknite s vatre i miksajte dok se ne ohladi.

Operite jagode, uklonite im listiće pa ih zgnječite viljuškom.

Istucite slatko vrhnje te ga dodajte u smjesu sa žumanjcima.

Umiješajte zgnječene jagode. Stavite smjesu u kalup za tortu. Ostavite u zamrzivaču preko noći.

Sutradan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj, pa je malo ohladite.

Prelijte rastopljenu čokoladu preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču.

Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji, navode “24Sata“.