Stručnjaci tvrde da se treba ugledati na manjinu koja pije gorku kafu. Sudeći po istraživanjima – ni u kafu ne treba dodavati mlijeko, jer kada se pomiješa sa velikim količinama kofeina, povećava se izlučivanje kalcijuma urinom, a velika količina se taloži u crijevima.
Kazein, koji se nalazi u mlijeku kada dođe u kontakt sa kofeinom, koagulira i stvara gas koji izaziva bol u stomaku i nelagodnost u stomaku. Osim toga, nutricionisti kažu da mlijeko u kafi blokira metabolizam i da je glavni razlog zašto neko ne može da smrša.
Isto važi i za kafe bogate slojevima kreme i sirupa, sadrže astronomske količine kalorija. Na primjer, takva kafa u maloj šoljici može da sadrži 300 kalorija, odnosno praznih kalorija koje nemaju nutritivnu vrijednost i tako donose više štete nego koristi.
Čak i ako izbjegavate ovu vrstu kafe, veća je vjerovatnoća da ćete sipati jednu do dvije kašičice šećera, a to ne samo da stvara brojne zdravstvene probleme, poput dijabetesa, već i mijenja prvobitni ukus kafe.
Ako, pak, ne volite da pijete gorku kafu, onda pronađite alternativu u prirodnim zaslađivačima, prenosi NovostiMagazin