Jetra je ključni organ za detoksikaciju organizma – filtrira toksine, reguliše nivoe šećera, holesterola i podržava rad imunog sistema. Ako želite da joj pomognete da efikasnije funkcioniše, uvođenje ovsa u ishranu može biti jednostavan, a efikasan korak.

Zašto baš ovas?
Ovas je poznat po tome što poboljšava varenje, snižava nivo šećera i lošeg holesterola, a samim tim i smanjuje opterećenje jetre. Njegovo redovno konzumiranje doprinosi blagoj i prirodnoj detoksikaciji, čime se jača opšte zdravlje organizma.

Dva napitka za čišćenje jetre

1. Napitak kuvanjem

100 g organskog ovsa sa ljuskom dobro operite.

Sipajte 1 litar vode i pustite da proključa.

Smanjite temperaturu i lagano kuvajte još 20 minuta.

Ostavite da se ohladi, procijedite i pijte 200 ml 3 do 4 puta dnevno.
Preporučeno trajanje: mjesec dana.

2. Napitak sa potapanjem

U termos sipajte 2 šolje ovsa i prelijte ih sa 1 litrom ključale vode.

Ostavite da stoji 12 sati, zatim procijedite.

Konzumirajte 150 ml prije svakog obroka (3 puta dnevno).
Po želji dodajte malo meda ili nerafinisanog šećera.

Važna napomena:
Birajte isključivo kvalitetan, organski ovas. Osobe sa gastrointestinalnim smetnjama ili bolestima bubrega trebaju se prije početka detoksikacije konsultovati sa ljekarom.

Uvođenjem ovsa u ishranu ne samo da pomažete jetri, već i svom cjelokupnom zdravlju-na prirodan, blag i siguran način.